BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Zaman, Türkiye'yi iç siyasi hesaplarla oyalama zamanı değil, etrafımızda örülen tuzaklar ağı karşısında hazırlıklı hale getirme zamanıdır.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel BaÅŸkanı Hüseyin BaÅŸ İsrail'in İran saldırısını deÄŸerlendirdi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan BTP lideri saldırıyı kınadı.
"Büyük Orta DoÄŸu Projesi kapsamında uzun yıllardır bölgemizi kan gölüne çeviren İsrail – ABD ittifakı kanlı planlarında yeni bir aÅŸamaya geçti" diyen Hüseyin BaÅŸ ÅŸu ifadeleri kullandı;
"Büyük Orta DoÄŸu Projesi kapsamında uzun yıllardır bölgemizi kan gölüne çeviren İsrail – ABD ittifakı kanlı planlarında yeni bir aÅŸamaya geçti. Gazze'de soykırım yapan, Lübnan, Suriye ve Yemen'i vuran İsrail ÅŸimdi de İran'ı hedef aldı. Bu saldırıda İsrail'e en büyük destek yine ABD'den geldi.
Tüm uluslararası hukuk kurallarına aykırı olan, egemen bir devlete yapılan bu saldırıyı kınıyorum. İsrail saldırganlığına artık dur denmesi gerekmektedir.
Bu saldırı İslam coÄŸrafyasını ABD - İsrail çıkarları doÄŸrultusunda deÄŸiÅŸtirme ve dönüÅŸtürme projesi olan Büyük Orta DoÄŸu Projesi'nin yeni bir halkasıdır. Projede sona doÄŸru yaklaşılmaktadır ve son halka kabul etsek de etmesek de Türkiye'dir.
Esad sonrası Suriye'de komÅŸumuz konumuna gelen İsrail, İran saldırısıyla etrafımızdaki çemberi daraltmaktadır. Bu, Prof. Dr. Haydar BaÅŸ'ın 1991 yılındaki 1. Körfez Savaşı ile birlikte duyurduÄŸu tarihi bir hakikattir. Türkiye'yi yönetenlerin de bu hakikati kulaklarına küpe etmeleri ve atacakları tüm adımları bu minvalde atmaları gerekmektedir.
Tekraren ifade edelim; Hedef Türkiye'dir!
Türkiye, Büyük Orta DoÄŸu Projesi'nde son hedeftir, bir baÅŸka ifade ile Türkiye son kaledir. Bu nedenle Türkiye'yi yönetenlerin, 'ABD ne der' düÅŸüncesini bir kenara bırakıp, tüm adımları Türkiye'nin ulusal çıkarları doÄŸrultusunda atmaları gerekmektedir.
Zaman Türkiye'yi iç siyasi hesaplarla oyalama zamanı deÄŸil etrafımızda örülen tuzaklar ağı karşısında hazırlıklı hale getirme zamanıdır."
"Teröristbaşı Öcalan'a özgürlük diyenler Hüseyin BaÅ...
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Lütfullah Önder düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi....
Devamını OkuHüseyin Baş'tan dikkat çeken Trump sorusu...
"Trump, 'Biz Erdoğan'la Gazze ve Suriye konusunda çok verimli görüşme gerçekleştirdik' diyor. Trump'ın hayallerinin gerçekleşmesi noktasında bir mutabakata mı varıldı?"...
Devamını Oku