Emekçi̇ler Büyük Bi̇r Hak Kaybı İçeri̇si̇nde

Emekçiler büyük bir hak kaybı içerisinde
1 Mayıs 2024, Çarşamba
Emekçiler büyük bir hak kaybı içerisinde

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

 Yazılı bir açıklama yapan BTP lideri, “Bu iktidar döneminde işçiler başta olmak üzere toplumun her kesimi büyük bir hak kaybı içerisinde. Ülkemizin zengin yeraltı kaynakları yabancılara hunharca peşkeş çekilirken bu ülkenin insanları açlık sınırının altında bir ücretle geçinmek zorunda bırakılmıştır.” dedi.

 

BTP lideri Hüseyin Baş’ın 1 Mayıs mesajı şöyle;

 

“Çalışanlar asgari ücrete mahkum edildi”

 

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Her alanda büyük bir yozlaşmaya imza atan iktidar, 1 Mayıs’ı da işçilerin çalıştığı, memurların tatil yaptığı bir bayrama dönüştürdü. İşçi bayramının kutlandığı şu günde asıl olarak işçinin ve emeklinin getirildiği duruma dikkat çekmek gerekmektedir. Ülkemizde çalışanların yarısından fazlası artık normal ücret haline gelen asgari ücrete mahkum edilmiştir. Asgari ücret ise açlık sınırında maaş anlamına gelmektedir.

 

“Emeklilikte de büyük hak kaybı”

 

İşçi sınıfı AKP iktidarında hak kaybı açısından darbe üstüne darbe yemiştir. Enflasyon karşısında ezilen işçiler, emeklilik hakları bakımından büyük bir kayıp içerisindedirler. Emeklilikte maaş bağlama hesaplaması, kök aylık gibi düzenlemeler emeklilerin bugün 10 bin liraya mahkum olmasına neden olmuştur. Yaş sınırı uygulaması nedeniyle 1 gün ile 17 yıl geç emekli olmak zorunda olacak milyonlarca insanı da unutmamak gerekmektedir.

 

“Ülke kaynakları yabancıya peşkeş çekilirken…”

 

Sadece işçiler değil toplumun her kesimi büyük bir hak kaybı içerisindedir. Ülkemizin zengin yeraltı kaynakları yabancılara hunharca peşkeş çekilirken bu ülkenin insanları açlık sınırının altında bir ücretle geçinmek zorunda bırakılmıştır. 2002 yılından bu yana Türkiye’yi yöneten iktidarın vatandaşı getirdiği nokta ne yazık ki budur. Süslü sloganlar işçinin hakkını elinden almış, onları açlığa mahkum etmiştir.

 

“Türkiye’yi, adı konmasa da IMF’ye teslim ettiler”

 

Türkiye’yi adı konmasa da yeniden IMF’ye teslim etmiş olan iktidarın işçilere vereceği hiçbir şey yoktur. İşçilerin haklarını alacakları yegane iktidar Bağımsız Türkiye Partisi iktidarıdır. Ebedi liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli, hem işçilerin hem tüm Türkiye’nin yüzünü güldürecek olan modeldir. Bu vesile ile milletimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, gerçek anlamda bayram gibi kutlanan 1 Mayıslara kavuşmayı temenni ediyorum.”


Son Haberler
Tasarruf diyerek Türk Hava Yolları ve ÇAYKUR’u da satacaklar

Tasarruf diyerek Türk Hava Yolları ve ÇAYKUR’u da satac...

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, kişisel Youtube kanalında gündemi değerlendirdi....

Devamını Oku
BTP lideri Hüseyin Baş, Sinan Ateş suikastı ve sığınmacı sorununu değerlendirdi

BTP lideri Hüseyin Baş, Sinan Ateş suikastı ve sığınm...

-Sinan Ateş’in eşinin açıklamalarına dikkat… -Türkiye’de her olayda siyasetçilerin adı geçiyor -Sığınmacı sorununun bir tek siyasi iktidar farkında değil -Türk vatandaşlığının parayla satılması kabul edilemez...

Devamını Oku
Deniz Gezmiş ve arkadaşları Türkiye için mücadele etmiş insanlardı

Deniz Gezmiş ve arkadaşları Türkiye için mücadele etmi...

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş idam edilişlerinin yıl dönümünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı....

Devamını Oku